19 oktober 2018

Ingetje Buitendijk, verlaten huisvrouw van Arij Otterspoor

Ridderkerk, 19-10-1775:
Inventaris van de goederen nagelaten door Neeltie van Zoelen, weduwe van Pieter Huibertse Bakker, gewoond hebbende te Ridderkerk en aldaar overleden op 27 maart 1775, op schrift gesteld door mij, notaris, op verzoek van Leendert Bakker en Denijs Bakker, aangestelde executeurs, voogden en administrateurs in de boedel en goederen van voornoemde Neeltie van Zoelen, volgens haar testament door notaris Jan van Dijk te Hendrik Ido Ambacht, gepasseerd op 27 december 1774, op het aangeven van de voornoemde executeurs en aangeven en aanwijzen van Gerrit den Hoet en Jenneke Bakker, zijn huisvrouw, bij wie de overledene tot haar dood heeft ingewoond alsmede van Ingetie Buitendijk, eerst weduwe van Johannes Bakker en nu verlaten huisvrouw van Arij Otterspoor, bij wie enkele goederen van de overledene in opslag waren.

Ingetje Buitendijk en haar vertrokken man Arij Otterspoor waren op 7-3-1773 in Ridderkerk getrouwd. Ingetje was toen weduwe van Johannes Pieterse Bakker met wie zij in Ridderkerk kinderen had laten dopen met de namen Adriana, Marijgje, Pieter, Dammes (2x) en Neeltje. Ingetje was zelf op 3-1-1720 in Ridderkerk gedoopt als jongste kind van Dammis Pieterse Buitendijk en Marijtje Pieterse Schipper. 

Ridderkerk, 4-4-1755: 
Johannis Pieterzse Bakker, j.m. geboortig van Ridderkerk, hem sullende begeven ten huwelijken state met Ingetje Janse Buijtendijk, j.d. mede geboortig aldaer, geven hunner boedel aan onder 't classis van ses gulden, dus same: f12,-,-.

Ridderkerk, 21-11-1755: 
Testament van Johannis Pieterse Bakker en Jannigje Dammisse Buijtendijk, echtpaar, wonende alhier, benoemen elkaar tot universeel erfgenaam. Tot voogden over hun minderjarige kinderen worden benoemd Leendert Bakker, zijn broer, en Pieter Buijtendijk, haar broer.
Arij Otterspoor was afkomstig uit Noordeloos. Waarschijnlijk is hij aldaar op 17-1-1734 gedoopt als Arien, zoon van Gijsbert Teunisz. Otterspoor en Ariaantje Ariense Speksnijder.

Ingetje Buitendijk, weduwe van Johannes Bakker, trouwde op 7-3-1773 in Ridderkerk met Arij Otterspoor.

1 opmerking:

Heb je aanvullingen of opmerkingen?