31 augustus 2017

Albertus Clappercluijs, een gesepareert man, hertrouwde in 1714 in Leiden

Op 8-12-1714 in Leiden vond het huwelijk plaats van Albertus Clappercluijs, wonend in de Sandstraat in Leiden, gesepareerd man van Jannetje van Rees, en Catharina Bartels Molenaar, jongedochter, geboren te Leijden, wonend aldaar aan de Langegraft. Zij was een dochter van Bartholomeus Mathijs en Annetge Jans van 't Hoff. Bij de trouwinschrijving is in de kantlijn toegevoed: "Siet aangaande de admissie om met een ander te mogen".

Albertus Clappercluijs staat in het rouwboek van Leiden omschreven als "gesepareerd man".

Albertus Clappercluijs was weduwnaar van Martijtje Salvester, toen hij op 20-10-1708 in Leiden trouwde met Jannetje van Rees, jongedochter van Leiden, wonend in de Wittepaardesteegh. De getuige van de bruid was haar moeder, Marijtje van Dijl.

Albertus Clappercluijs was geboren in Delft en werkte als verversknecht, toen hij als jongeman op 8-4-1707 in Leiden trouwde met Marijtje Salvester, jongedochter, geboren in Rotterdam en wonend aan de Oostwestgraft in Leiden. Dit huwelijk heeft dus niet lang geduurd. 

Albertus Clappercluijs was de vader van 3 zoontjes met de naam Albertus en 2 dochters met de naam Johanna. Johanna Clappercluijs werd gedoopt op 16-2-1724 in Leiden en getuige bij haar doop was haar grootmoeder Annetje Jans van 't Hoff. Albertus Clappercluijs was op 22-1-1746 in Leiden getuige bij het huwelijk van zijn dochter Johanna/Anna Klapperkluis met Jacobus van der Linden, lakenwerker, geboren in Leiden als oudste zoon van Noë van der Linden en Barbara Nieuwenburg. Zo kreeg Albertus kleinkinderen met de namen Noë, Catharina, Barbera, Johanna, Jacobus, Albertus, Pieter en Anthonij. Johanna Clappercluijs is overleden in 1797 in Leiden.

Albertus Clappercluijs was op 12-5-1742 in Leiden getuige bij het eerste huwelijk van zijn zoon Albertus Klapperkluijs, spinder, gedoopt op 9-10-1718 in Leiden, met Lijsbet Werker, jongedochter, geboren en wonende in Leiden. Bij het tweede huwelijk Albertus junior op 12-5-1753 in Leiden met Pietertje Sloot, jongedochter, geboren en wonende in Leiden, was zijn zuster Anna Klapperkluis zijn getuige. Uit zijn eerste huwelijk had Albertus Klapperkluijs een zoon Bart en uit zijn tweede huwelijk had hij een dochter Judith.

Albertus Clappercluijs is een voorouder van de eveneens meerdere keren getrouwde Jansje Mader (1859-1949).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten