1 maart 2015

De dood van Willem Floris Stamme in Loon op Zand

Op 1-3-1631 in Loon op Zand werd een verklaring afgelegd door
  • Anneken, weduwe van Willem Floris Stamme, 
  • Thomas Janssen van der Straete, gehuwd met Beatrix Floris Stamme (weduwe van Jacob Peetersen van Sprang),
  • Elizabeth Floris Stamme, ook voor Adriaen en Anthonis Floris Stamme en voor de weeskinderen van Anthonis Florisse Stamme en voor Jan Janssen Stamme,
Daarin gaven zij aan dat Marten Denijs Bauwens, tegenwoordig gevangen op het kasteel, niet schuldig is aan de dood van Willem Floris Stamme. Er is wel een ruzie geweest, maar het is niet duidelijk of Willem Floris Stamme door een bewuste messteek van Marten Denijs Bauwens is overleden, of door een ongelukkige val.

Het kasteel van Loon, waar Marten Denijs Bouwens gevangen zat.

Denijs Bouwens, wonende te Dongen, als vader van Marten Denijs Bouwens, die gevangen zit, stelt zich op 1-3-1631 borg voor de verplichtingen die voortvloeien uit een overeenkomst met de nabestaanden van Willem Floris Stamme, gesloten in januari 1631 te Niervaart.

Willem, Beatrix, Elizabeth, Adriaen en Anthonis waren kinderen van Floris Jansz Stamme (†1621), ouderling te Sprang, en diens eerste vrouw Dingen Embrechts (†1603). Floris was een nakomeling van mijn voorouder Jan Jansz Stamme, die rond 1500 woonde op een hofstad in de Hoefslach te Sprang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten